Skip to content

Προχωράει η υλοποίηση της Ψηφιακής Τράπεζας Πειραιώς

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση της ψηφιακής Τράπεζας Πειραιώς, η οποία υπενθυμίζεται ότι υλοποιείται με τη συμμετοχή της ηπειρωτικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Natech. Η ψηφιακή Τράπεζα Πειραιώς θα έχει έδρα τα Ιωάννινα και αναμένεται να συμβάλλει ιδιαίτερα στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Η νέα Τράπεζα Πειραιώς θα στεγάζεται στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο αναπτύσσεται με επιτυχία, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στον τόπο και στις εταιρείες, έχει γίνει πόλος έλξης μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που αναπτύσσουν λογισμικό για το χρηματοοικονομικό κλάδο και εκεί ήδη στεγάζονται οι τέσσερις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες Deloitte, Ernst & Young, PriceWaterhouseCoopers και KPMG.

Η Πειραιώς στοχεύει σε επένδυση έως και 40 εκατομμυρίων ευρώ και θέτει ως στρατηγικό στόχο την προσέλκυση νέων στην ηλικία πελατών, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία και εκτιμούν πάρα πολύ την ταχύτητα και την ευκολία στις συναλλαγές.

Το εγχείρημα αφορά μία πλήρη ψηφιακή τράπεζα, η οποία θα εκτελεί όλες τις τραπεζικές εργασίες. Πιο συγκεκριμένα η Πειραιώς έχει προχωρήσει σε κοινοπραξία με τη Natech για την ανάπτυξη της ψηφιακής τράπεζας, η οποία δεν θα απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά για την παροχή χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών.

Αρχικά η Πειραιώς θα συνεισφέρει μέχρι και 1 εκατομμύριο από τους δικούς της πελάτες, εξοικειωμένους με τα ψηφιακά μέσα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος και το χρόνο εξυπηρέτησης, κάτι που θα επιφέρει “ελάφρυνση” του δικτύου της κατά 25%.

Η νέα ψηφιακή τράπεζα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2ου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς, θα προσφέρει καινοτόμα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και θα παρέχει επίσης τραπεζικές ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα μέσω του μοντέλου Banking-as-a-Service (BaaS).

Έμφαση θα δοθεί στα καταναλωτικά τα οποία θα έχουν τη μορφή Buy now – Pay later και διάφορα άλλα προϊόντα λιανικής.

Λίγα λόγια για τη Natech

Η Natech είναι ελληνική εταιρεία κατασκευής λύσεων πληροφορικής και ειδικεύεται στην παροχή λύσεων για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε το 1983 στα Γιάννενα υπό την εμπορική ονομασία Computer Store. Στην αρχή ανέπτυσσε λογιστικά συστήματα για τις συνεταιριστικές τράπεζες της Ελλάδας και μετά την ενοποίηση του τραπεζικού τομέα που οδήγησε στη συγχώνευση πολλών τραπεζών άρχισε να χρησιμοποιεί ένα ευρύτερο φάσμα ιδρυμάτων. Αυτή τη στιγμή διατηρεί έδρα στα Γιάννενα αλλά και στην Αθήνα και εξυπηρετεί και πελάτες διεθνώς. Έχει περισσότερους από 30 μεγάλους πελάτες σε περισσότερες από 10 χώρες, εδώ και 20 χρόνια, ενώ αναγνωρίστηκε ως Best Banking Technology Provider για την Ελλάδα το 2022.

Αξία έχει εδώ να παραθέσουμε απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα στο 9ο Digital Banking Forum ο επικεφαλής της Natech, Θανάσης Ναυρόζογλου. Είπε σχετικά ο κ. Ναυρόζογλου ότι η Natech δεν θα απευθύνεται μόνο σε πελάτες, αλλά και σε άλλους παρόχους, για να προσφέρουν ενοποιημένη υπηρεσία στον τελικό καταναλωτή. “Ο σκοπός είναι να γίνουμε ο premier πάροχος που θα κινείται σε ένα μέλλον συνεργαζόμενο και η οικονομική μας δραστηριότητα θα είναι από όλα τα κανάλια”.

(Στην κεντρική φωτογραφία άποψη του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *