Skip to content

Πως η πλατφόρμα opencar βοηθάει τις ασφαλιστικές

Από την K. Karachalios & Co L.P.

Πως η νέα πλατφόρμα opencar.services.gov.gr της ΑΑΔΕ που προστατεύει τους ασφαλισμένους και το κοινωνικό σύνολο από τα ανασφάλιστα οχήματα, μπορεί να βελτιώσει τις διαδικασίες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταιριών προς τους ασφαλισμένους τους.

Σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης κινδύνου και απαιτήσεων Κ. Καραχάλιος και συνεργάτες η νέα πλατφόρμα που παρέχει δημόσιες πληροφορίες (open data) για οχήματα που έχουν ελληνική άδεια κυκλοφορίας, εκτός από την αντιμετώπιση του χρόνιου και επιζήμιου για το κοινωνικό σύνολο, φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων θα επηρεάσει παράπλευρα τις λειτουργίες των ασφαλιστικών εταιριών και θα μειώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε επίπεδο Ασφαλισμένων παρέχεται η δυνατότητα επιβεβαίωσης της ύπαρξης της ασφαλιστικής κάλυψης και την αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών σε περιπτώσεις αποζημίωσής λόγω κλοπής (για παράδειγμα η λήψη βεβαίωσης ότι το όχημα δεν έχει ανευρεθεί).

Σε επίπεδο Underwriting, οι ασφαλιστικές εταιρίες θα έχουν περισσότερη πληροφόρηση για την εκτίμηση του κινδύνου, όπως αν υπάρχει διαδοχική χρονικά ασφάλιση, γνώση αν το όχημα είναι σε ακινησία και γνώση αν έχει επέλθει ο κίνδυνος πριν την ασφάλιση, στις δηλωθείσες στις αστυνομικές αρχές κλοπές.

Σε επίπεδο Αποζημιώσεων η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρίες να γνωρίζουν σε αιτήματα αποζημίωσης αν έχει δηλωθεί η κλοπή του οχήματος και επομένως αναζητείται, να γνωρίζουν πριν την αποζημίωση αν το όχημα έχει τυχόν ανευρεθεί, επομένως δεν απαιτείται η λήψη σχετικού εγγράφου από την αστυνομική αρχή και δεν υπάρχει κενό χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης του σχετικού εγγράφου και της αποζημίωσης. Το κυριότερο, η ασφαλιστική εταιρία μπορεί να ελέγχει περιοδικά αν κάποιο αποζημιωθέν όχημα έχει ανευρεθεί μετά την αποζημίωση του.

Πριν την είσοδο στην υπηρεσία φαίνεται η ημ/νία τελευταίας ενημέρωσης της πλατφόρμας:
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/opencar

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι:
 αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
 αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης
 τον τύπο του οχήματος

Η αναζήτηση γίνεται με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Δεν παρουσιάζονται τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων ούτε στοιχεία οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.

Λίγα λόγια για την εταιρεία
Η K. Karachalios & Co L.P. ιδρύθηκε το 2020, από τον Κωνσταντίνο Καραχάλιο, με αντικείμενο τη Διαχείριση Κινδύνων & Απαιτήσεων. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον ασφαλιστικό κλάδο παρέχει ολοκληρωμένο φάσμα καινοτόμων λύσεων, διαχείρισης κινδύνων και ζημιών.
Email: info@risk-claimshandle.com
Company site: https://kkarachalios.com/

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *