Skip to content

Ρεπορτάζ: Έξοδος των αμερικανικών ασφαλιστικών από την Ευρώπη

Ήδη, από τον Ιούλιο του 2021, η MetLife Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε συμφωνήσει να πουλήσει τον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής στην Ευρώπη για σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια στην ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία NN Group NV, με στόχο να εξορθολογίσει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της.

του Χρήστου Γαβαλά

Η Liberty Mutual Holding Co. διερευνά την πώληση των θυγατρικών της σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, συμπαρατασσόμενη με άλλες αμερικανικές ασφαλιστικές που αποχωρούν από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αμερικανική ασφαλιστική συνεργάζεται με την Bank of America για να εντοπίσει πιθανές ευκαιρίες για αποεπένδυση, οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν και σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Liberty Mutual πουλάει τα πάντα, από ασφαλίσεις Περιουσίας και Ατυχήματα έως ασφαλίσεις Ζωής στην Ισπανία και την Πορτογαλία μέσω πρακτόρων, τραπεζών και θυγατρικών. Η εταιρεία εισήλθε στην Ιρλανδία μέσω εξαγοράς το 2011 και προσφέρει εκεί προσωπική ασφάλιση αυτοκινήτου και σπιτιού, καθώς και άλλα επιχειρηματικά προϊόντα.

Τα περιουσιακά στοιχεία που θα μείνουν «ορφανά» θα μπορούσαν φυσικά εν συνεχεία να προσελκύσουν ενδιαφέρον από αντίπαλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.

Φέτος οι παγκόσμιες συγχωνεύσεις και εξαγορές των ασφαλιστών έφτασαν σε αξία σχεδόν τα $33.4 δις.

Οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε συμφωνία για κάποιου είδους συναλλαγή. Αν προχωρήσει η υπόθεση η Liberty θα μπει στη δεξαμενή των εταιρειών που έχουν πουλήσει τις μη βασικές δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία έχει αυξήσει την συμμετοχή της στους κλάδους ασφαλίσεων Ακινήτων και Ατυχημάτων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της State Auto Financial Corp. για περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *