Skip to content

ΣΔΑΕ: Ανακοίνωση για την εξάπλωση του κορονοϊού

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας διανύει μία πρωτοφανή κατάσταση μετά την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

O Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε.) με αίσθημα ευθύνης και πλήρους επίγνωσης της κρισιμότητας της παρούσας κατάστασης αλλά και σε μια προσπάθεια περιορισμού των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου, προτείνει τα ακόλουθα βήματα:

Πρωτίστως, προέχει η προστασία και η ασφάλεια εσάς των ιδίων και των εργαζομένων σας. Λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας όλων όπως αυτά προτείνονται από τον ΕΟΔΥ στις επαφές σας με το κοινό και τους συναδέλφους.

Τοποθετήστε στην είσοδο των γραφείων σας αντισηπτικό ή υγρά μαντηλάκια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

Εξυπηρετήστε έναν πελάτη μόνο στον ίδιο χώρο και τηρήστε τις προτεινόμενες αποστάσεις.

Αν το κρίνετε σκόπιμο περιορίστε την πρόσβαση πελατών στα γραφεία σας και αν είναι εφικτό δείτε τους πελάτες σας με ραντεβού.

Αερίζετε τους χώρους του γραφείου σας συχνά.

Ενεργοποιήστε την διαδικασία εργασίας από το σπίτι, εάν υπάρχουν οι προβλεπόμενες υποδομές στην επιχείρηση σας.

Ενημερώστε τους πελάτες σας για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν με την επιχείρηση σας και αναρτήστε στην ιστοσελίδα σας τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Ενημερώστε τους πελάτες σας πως μπορούν να κάνουν συναλλαγές με την επιχείρηση σας μέσω web banking.

Αποστείλετε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τα σχετικά έντυπα ηλεκτρονικά.

Επειδή κάποιοι εργαζόμενοι ενδέχεται να λείπουν με άδεια ειδικού σκοπού, προβλέψτε για την ανάθεση των καθηκόντων τους και υπολογίστε την οικονομική επίπτωση σε βάθος χρόνου για την επιχείρηση σας.

Ο Σ.Δ.Α.Ε βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Π.Ο.Α.Δ και με όλους του αρμόδιους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλίσει τις όσο το δυνατό χαμηλότερες επιπτώσεις αυτής της κρίσιμης περίστασης στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Κυρίες και Κύριοι,

Κανένας μας δεν μπορεί να γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον των επομένων κρίσιμων εβδομάδων. Ευχόμαστε, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση με δύναμη ψυχής θα αντιμετωπίσει για ακόμα μια φορά αυτή και αυτή την πρόκληση, με όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες. Μέχρι τότε, προέχει η υγεία και η ασφάλεια εσάς, των υπαλλήλων σας και των οικογενειών σας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *