Skip to content

Στο επίκεντρο οι ειδικές ασφαλίσεις – Νέο τμήμα ιδρύει η Munich Re

Νέο τμήμα με την ονομασία Global Specialty Insurance (GSI) εγκαινιάζει η Munich Re, το οποίο θα συναποτελείται από διάφορους κλάδους κύριας ασφάλισης του ομίλου που ανήκουν επί του παρόντος στον τομέα των αντασφαλίσεων.

Όπως ενημερώνει το Insurance Journal, η αναδιάρθρωση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023, δεν θα επηρεάσει την ERGO, την μονάδα κύριας ασφάλισης της εταιρείας.

Επικεφαλής του νέου τμήματος θα είναι ο 57χρονος Μάικλ Κέρνερ, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Munich Re υπογράμμισε ότι στόχος της αναδιάρθρωσης είναι να συνεχίσει να «υποστηρίζει τις εξέχουσες επιχειρηματικές επιδόσεις» που παρατηρούνται από τις κύριες ασφαλιστικές της δράσεις, την ώρα που παράλληλα θα επεκτείνει περαιτέρω τον τομέα των ειδικών καλύψεων, πάντα αναφερόμενη στην κύρια ασφάλιση.

Το νέο τμήμα περιλαμβάνει κυρίως επιχειρηματικές μονάδες από τον τομέα των λύσεων κινδύνου, όπως την American Modern Insurance Group (AMIG), την HSB, την Munich Re Specialty Insurance, το Munich Re Syndicate and Aerospace καθώς και την Great Lakes Insurance (GLISE).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του integration, ο όγκος ασφαλίστρων προβλέπεται να αυξηθεί από περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ επί του παρόντος σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025, σύμφωνα με τη στρατηγική «Ambition 2025» της εταιρείας.

Μέσω αυτής, η Munich Re στοχεύει να δημιουργήσει υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων μεταξύ 12% και 14% έως το 2025.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό από το πρακτορείο Bloomberg ότι η Munich Re είναι μεταξύ των αντασφαλιστικών εταιρειών που έχουν προειδοποιήσει πλέον ότι θα σταματήσουν να αναλαμβάνουν κάθε είδους κινδύνους -ακόμα και έμμεσους- που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ξεκινώντας από τις αρχές του επόμενου έτους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *