Skip to content

Insurance Europe: Μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για τις ασφαλιστικές η κλιματική κρίση

Τη θέση ότι οι πράσινες επενδύσεις που θα κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά το επόμενο διάστημα αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία για την Ευρώπη να πρωτοστατήσει, δεδομένης της υποχώρησης και του σκεπτικισμού που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια στην Αμερική και την Κίνα για το εν λόγω θέμα, εξέφρασε ο CEO της Swiss Re, Κριστιάν Μουμεντάλερ στο συνέδριο του Insurance Europe την Δευτέρα.

«Για την Ευρώπη ξεκάθαρα υπάρχει μια ευκαιρία εδώ. Θα υπάρξει τεράστια επένδυση σε νέες τεχνολογίες και θα είναι κρίμα εάν η Ευρώπη δεν χρησιμοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει. Όλα θα αλλάξουν, η μετάβαση θα είναι τεράστια. Η ζήτηση για πράσινο χάλυβα, αλουμίνιο και τσιμέντο θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά γιατί θα πάρει χρόνια για να φτιάξεις αυτές τις εγκαταστάσεις. Άρα λοιπόν αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για την ασφαλιστική βιομηχανία αλλά και για την Ευρώπη σαν περιοχή», επισήμανε.

Σβεν Γκίεγκολντ: Θέλουμε συνεργασία γιατί και η Αμερική τώρα έχει ηγεσία

Από τη μεριά του ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίεγκλοντ ανέφερε πως όντως υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αλλά αυτή προκύπτει σε παγκόσμιο επίπεδο μιας και λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ οι κυβερνήσεις που αρνούνται να αναγνωρίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.  «Η πραγματικότητα θα πυροδοτήσει την παγκόσμια αντίδραση. Το είδαμε στην Αυστραλία, ένα κράτος που είχε διαμορφωθεί μέσα από άρνηση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και μετά είχαμε αυτές τις σοκαριστικές φωτιές και τα πράγματα άλλαξαν. Και συνέχισε: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία γιατί τώρα στην Αμερική υπάρχει ηγεσία. Και εάν δω τις πράσινες πολιτικές επενδύσεων από τον κ. Μπάιντεν, νομίζω ότι και η Ευρώπη θα έχει μπροστά της μια πρόκληση ούτως ώστε να διατηρήσει αυτό το μομέντουμ».

Κατέληξε λέγοντας ότι «για να κερδίσουμε τις παγκόσμιες πλειοψηφίες θα πρέπει να μοιραστούμε τεχνολογία και ίσως κάποια οικονομικά μέσα και αυτό δεν αφορά μόνο την Ευρώπη και την Αμερική αλλά περνάει μέσα από το να επιτευχθεί η μετάβαση και στις αναπτυσσόμενες χώρες».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *