Skip to content

Χρήσιμες συμβουλές για την πώληση ασφαλίσεων υγείας

Οι ασφαλίσεις υγείας τα τελευταία χρόνια παίρνουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό από τις ασφαλίσεις ζωής που πραγματοποιούνται. Ταυτόχρονα, θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι και ασφαλίσεις που έχουν αρχίσει έστω δειλά, να ζητούνται από τους καταναλωτές, μιας και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο η αξία τους βλέποντας κανείς την πορεία των κρατικών νοσοκομείων.

Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε μερικά στοιχεία των συγκεκριμένων καλύψεων των συγκεκριμένων συμβολαίων που μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο ενισχυτικά στην ολοκλήρωση της πώλησης.

Το πρώτο στοιχείο που αξίζει να τονίζουμε είναι ότι ένα πρόγραμμα υγείας δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι θα απευθυνθεί ο ασφαλισμένος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Σημαίνει όμως εξ ορισμού ότι έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο περίθαλψής του, με βάση τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει χωρίς να τον απασχολεί το οικονομικό κόστος.

Το δεύτερο που αξίζει να τονίζουμε είναι ότι πλέον στα περισσότερα συμβόλαια που διατίθενται στην αγορά, η κάλυψη σε ευρωπαϊκές χώρες παρέχεται 100%. 

Αυτό πολλές φορές παρουσιάζεται γρήγορα στην πώληση χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη βάση, θεωρώντας ότι πια πολύ λίγοι άνθρωποι θα πάνε στο εξωτερικό για τη νοσηλεία τους. Όμως το να γνωρίζεις σε ειδικές περιπτώσεις ότι αυτή η πόρτα είναι ανοιχτή σε σένα, σου δίνει πραγματικά το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς που χρειάζεται.

Τρίτο σημείο που αξίζει να λαμβάνεται υπ’ όψη είναι το επίδομα σοβαρών ασθενειών.  Ο Διαμεσολαβητής θα πρέπει να εμπλουτίζει το νοσοκομειακό πρόγραμμα που προτείνει με επίδομα σοβαρών ασθενειών. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα και να παρουσιάζει το πρόγραμμα του με πιο πλούσιες παροχές αλλά και να αναλύει σε βάθος  περιστατικά, όπως για παράδειγμα ενα σημαντικό εγκεφαλικό που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές οικονομικές συνέπειες με κόστη που προκύπτουν και για ανάγκες εκτός νοσοκομείου.

Τέλος, ένα τελευταίο που αξίζει να τονιστεί στην παρουσίαση νοσοκομειακών προγραμμάτων είναι το ότι η απόκτηση ενός τέτοιου συμβολαίου δεν σημαίνει μόνο εξασφάλιση κάλυψης απο αύριο το πρωί αλλά σημαίνει και κατοχύρωση του δικαιώματός σου να είσαι ασφαλισμένος, αρκεί να αποτελεί αυτό δικιά σου επιθυμία.

Στις παρουσιάσεις, πολλές φορές αναλωνόμαστε σε μικρές λεπτομέρειες και λιγότερο σε κρίσιμα θέματα και σημαντικά θέματα, θεωρώντας τα αυτονόητα. Ίσως αν δώσουμε περισσότερη σημασία σε αυτά να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας.  

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *