Skip to content

Χρ. Φυτέα: υποψήφια με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά η συνιδρύτρια του “Παρόν”

Η Χριστίνα Φυτέα, διακεκριμένη ασφαλίστρια εδώ και 25 χρόνια και συνιδρυτής του ασφαλιστικού γραφείου το Παρόν, πρόεδρος της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον πολιτικό στίβο κατεβαίνοντας υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα με το συνδυασμό “Αττική Μπροστά” του Νίκου Χαρδαλιά. Παρακάτω μας εξηγεί τους λόγους της απόφασής της, τα σχέδιά της εφόσον εκλεγεί και τους λόγους που την έκαναν να επιλέξει τη συγκεκριμένη παράταξη για την εκλογική της κάθοδο.

Πείτε μας, τί σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση;

“Η επιλογή μου να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση αντανακλά το πάθος μου για την υποστήριξη και ενδυνάμωση της κοινότητας. Πάντα θεωρούσα την πολιτική ως εργαλείο για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και την προώθηση της αλλαγής προς το καλύτερο. Έμαθα από την οικογένεια μου να λειτουργώ στο «ΕΜΕΙΣ» και πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα πως τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα όταν είμαστε στο Μαζί.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση μου αυτή έπαιξε η πρόσκληση-πρόκληση από τον Νίκο Χαρδαλιά ένα χαρισματικό άνθρωπο, που με αποφασιστικότητα, πάθος και γνώση θέλει να κάνει την ΑΤΤΙΚΗ-συμπορευόμενος με ικανούς και άξιους συνεργάτες- πιο παραγωγική, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, πιο όμορφη από ποτέ.»

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πυρήνας της σύνδεσής μας με τους πολίτες, και είναι εκεί που μπορούμε να ακούσουμε τις ανάγκες τους και να δημιουργήσουμε βιώσιμες λύσεις. Είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας που αγγίζει άμεσα τους πολίτες. Είναι εκεί που οι ανάγκες και οι φωνές των πολιτών ακούγονται και ενσωματώνονται στη λήψη αποφάσεων. Η τοπική διοίκηση είναι η γέφυρα της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των αρχών.”

Ποια τα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε;

“Οι στόχοι μου αποτυπώνουν την πίστη μου σε ένα καλύτερο αύριο, σε μια καλύτερη κοινωνία για όλους μας.

Βασικό μου μέλημα είναι, ως γυναίκα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται 25 χρόνια στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, η στήριξη και η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στην γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από δράσεις ανάπτυξης της παραγωγικότητας, μέσα από συνεργασίες με φορείς όπως για παράδειγμα είναι τα Επιμελητήρια που προωθούν την εξωστρέφεια, την εκπαίδευση αλλά και την καινοτομία, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και θα γεννήσουν ευκαιρίες για όλους.

Παράλληλα ως πρόεδρος της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος συμμετέχω σε δράσεις ενίσχυσης των γυναικών επαγγελματιών, αλλά και στην κατάργηση στερεότυπων με σκοπό την ανάδειξη των δεξιοτήτων και δυνατοτήτων τους. Αυτή μου την τεχνογνωσία επιθυμώ να την μοιραστώ και με απόλυτη εξωστρέφεια να συμβάλλω στο σχέδιο δράσης  του Νίκου Χαρδαλιά  έτσι ώστε οι επαγγελματίες αλλά και οι επιχειρήσεις να είναι πιο παραγωγικές, γρήγορα αναπτυσσόμενες και καινοτόμες.»

Τί σας έκανε να επιλέξετε τη συγκεκριμένη παράταξη; 

“Η παράταξη ‘Αττική Μπροστά’ απηχεί τις αξίες μου και την προσήλωσή μου στη συνεργασία και την πρόοδο για την περιφέρειά μας. Μέσα από τον ανοιχτό διάλογο, την προοπτική για μια κοινότητα που στηρίζεται στην ισότητα, την αλληλεγγύη και την μαχητικότητα μοιράζομαι με τον Νίκο Χαρδαλιά το ίδιο όραμα για την ΑΤΤΙΚΗ.

Η απόφαση μου αυτή βασίστηκε στο γεγονός πως οι προτεραιότητες της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ, όπως για παράδειγμα οι δράσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα έργα για την τόνωση της ασφάλειας των πολιτών, η ορθή διαχείριση των σκουπιδιών, η βελτίωση λειτουργίας των κοινωνικών δομών, οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, η πιο πράσινη ΑΤΤΙΚΗ με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη και έτοιμη να συμβάλλω τα μέγιστα και να προσφέρω κι εγώ με την τεχνογνωσία μου και τη διάθεση μου για δουλειά.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *