Skip to content

Όι έλληνες εργοδότες ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν

8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να βρουν ταλαντούχα και ικανά άτομα – ποσοστό ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε η σχετική έρευνα* το 2008.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρούν άτομα με τον σωστό συνδυασμό τεχνικών και προσωπικών δεξιοτήτων. Οι τεχνικές δεξιότητες είναι οι πιο εύκολες να βρεθούν, ωστόσο σε περιόδους μετασχηματισμών και αβεβαιότητας, οι προσωπικές δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από ποτέ.  Για αυτό πολλοί δηλώνουν πρόθυμοι να εκπαιδεύσουν ή να αναβαθμίσουν τις τεχνικές δεξιότητες (hard skills) σε όσους διαθέτουν τις προσωπικές (soft skills). Τι είναι όμως αυτό που ζητούν και δεν βρίσκουν;

  • Ικανότητες Ηγεσίας & Επιρροής (58%)
  • Ανάληψη Πρωτοβουλιών (51%)
  • Δημιουργικότητα (49%)
  • Κριτική Σκέψη & Ανάλυση (48%)

Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Manpower ωστόσο, το κόστος της πρόσληψης είναι 25% υψηλότερο σε σχέση με το κόστος της διακράτησης/εκπαίδευσης υφιστάμενων συνεργατών. Η επένδυση στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Οι εταιρείες μπορούν να προωθούν την απομακρυσμένη εκπαίδευση στο υφιστάμενο δυναμικό τους προκειμένου οι εργαζόμενοι να εκσυγχρονίζουν τις δεξιότητές τους. Αυτό που προτιμούν ακόμη περισσότερο οι εργαζόμενοι είναι η εκπαίδευση μέσω της ανταλλαγής ρόλων στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον. Αναζητούν εργασία που προσφέρει ποικιλία, διευρύνει την εμπειρία τους και χτίζει γνώσεις και δεξιότητες. Οι εταιρείες πρέπει λοιπόν, για να βρούν αυτό που ψάχνουν, να διαμορφώσουν μια κουλτούρα  συνεχούς κατάρτισης και επιμόρφωσης και ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον εντός της επίχείρησής τους!

2 Comments

  1. Avatar

    Σιγά μην δεν βρίσκουν.δεν λένε ότι δίνουν μισθούς πείνας.αυτα δεν τα λένε.αν δεν προσφέρουν δεν θα παρουν

  2. Avatar

    υπαρχουν πολυ ικανα στελεχοι στην αγορα μην ξεχναμε ποσες εταιριες εκλεισαν η ακομα εξαγοραστηκαν(φαντατειτε ποσοι θα ειναι διαθεσημοι με την νεα εξαγοα μεταξυ πολυ εθνικων ομιλων) αλλα ας μην κρυβομαστε οσο εμπειρο και να εχει ενα στελεχος δεν θελουν να δωσουν χρηματα και βεβαια θα δουν την ηλικια!σκεφτονται ομως κοντοφθαλμα!ενα στελεχος με εμπειρεια δεν μπορει να ειναι 25 ετων!δεν μπορει να παιρνει μισθο οπως παιρνει ενας νεοισερχομενος στον χωρο!δεν κοιτανε την εμπειρια του το τι μπορει να τους προσφρει το τι χρηματα ναι χρηματα μπορει να τους γλυτωσει και βεβαια πολυ συμαντικο χρονο!για να μαθει για να προσαρμοστει.
    Αρα αυτο που λενε ψαχνουν και δεν βρισκουν ειναι στα λογια και μονο εκει!!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *