Skip to content
ATH_3310

Eurolife-Eurobank: Στρατηγική συνεργασία που μετράει χρόνια

Σε γεύμα εργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERΒ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (κεντρική φωτό), παρουσίασαν τα βασικά σημεία της συνεργασίας των δύο εταιρειών και τον κοινό στόχο να καλύψουν με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και οικονομικά ασφάλιστρα τις ανάγκες ασφάλισης, περίθαλψης και πρόληψης για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Λειτουργώντας συμπληρωματικά στο δημόσιο πυλώνα υγείας, οι δύο εταιρείες επεκτείνουν τη σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων «Εξασφαλίζω» με το νοσοκομειακό πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» και σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωκλινικής προσφέρουν ολοκληρωμένη νοσοκομειακή και εξω – νοσοκομειακή κάλυψη για μία τετραμελή οικογένεια με το ίδιο κόστος που τα παραδοσιακά προγράμματα υγείας παρείχαν σε έναν ενήλικα.

Σήμερα, περισσότεροι από 121.500 πελάτες της Eurobank, μέσω των υπηρεσιών Bankassurance εμπιστεύονται την Eurolife ERB (Capital Accumulation products) για την αξιοποίηση ενός κεφαλαίου που θα καλύψει τις μελλοντικές τους ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών τους. Σκοπός της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι να επαναλάβουν αυτό το εγχείρημα και στο χώρο της υγείας.

Η νέα σειρά προγραμμάτων υγείας «Εξασφαλίζω» (διαβάστε περισσότερα εδώ) προστίθενται στην πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων που είναι διαθέσιμα μέσω του δικτύου της Eurobank για τους πελάτες της. Είναι ενδεικτικό ότι, σήμερα, 307.000 πελάτες της Eurobank έχουν τουλάχιστον ένα προϊόν της Eurolife ERB.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία Eurobank – Eurolife ERB και το νοσοκομειακό πρόγραμμα «Εξασφαλίζω πρόληψη και περίθαλψη» σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωκλινικής για τη μέση ελληνική οικογένεια, παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής και ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Εκπαίδευσης της Eurolife ERB, κ. Νίκος Δελένδας.

Οι Έλληνες παραμένουμε ανασφάλιστοι, δήλωσε κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σε ποσοστό που αντιστοιχεί στο ¼ του ευρωπαϊκού μέσου όρου, παρότι σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες η ιδιωτική και κοινωνική ασφάλιση είναι αλληλένδετες, συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ οι δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα μειώθηκαν σημαντικά από το 2009 και μετά.

Η δημόσια χρηματοδότηση μειώθηκε κατά -42.5% από το 2010 ως το 2016.

Σήμερα το 59% των δαπανών για την υγεία χρηματοδοτούνται από το δημόσιο ενώ οι άμεσες δαπάνες από τους ασθενείς (35%) είναι υπερδιπλάσιες του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Συνολική δαπάνη υγείας 2012-1016:

 

Το κράτος έχει μειώσει τις δαπάνες του ως μέρος του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας ενώ ο Έλληνας πολίτης πληρώνει μεγάλο μέρος από την τσέπη του, τη στιγμή που η μέση νοσηλεία, με βάση το χαρτοφυλάκιο 60.000 ασφαλισμένων της εταιρείας, κοστίζει περί τα 3000 ευρώ.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε και την πρόσφατη έρευνα της MRB για τη ΕΑΕΕ, σύμφωνα με την οποία οι ασφαλίσεις υγείας είναι το πρώτο σε ζήτηση προϊόν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα ευθύνη της Eurolife αλλά και της Eurobank, η οποία συμμετέχει με ποσοστό 20% στην Eurolife, και ανήκει επίσης στον διεθνή ασφαλιστικό όμιλο της Fairfax, είναι να παρουσιάζονται και λύσεις οικονομικότερες, που ταιριάζουν καλύτερα στα σημερινά βαλάντια – πληρούν όμως την αποστολή της σωστής κάλυψης  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας μιας οικογένειας. Η ασφάλεια άλλωστε, κατέληξε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αποτελεί πρώτη ανάγκη του οικονομικά αδύναμου– και είναι καθήκον των δύο εταιρειών να την καλύψουν σωστά και οικονομικά.

[box]Φωκίων Καραβίας: Η μεγάλη πρόκληση είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού 

H μεγάλη πρόκληση για τις επόμενες γενιές θα είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, σύμφωνα με τον κ. Φωκίωνα Καραβία, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank. To δημογραφικό δεν συνιστά αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα – αφορά όλη την Ευρώπη και τη Δύση, όμως στη χώρα μας έχει ειδικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα ο πληθυσμός αναμένεται να μειωθεί από 10,8 εκ. το 2016 σε κάτω από 9 εκ. το 2050, οπότε περίπου ένας στους τρεις θα είναι άνω των 65 ετών. Ο αριθμός των γεννήσεων στη χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλός, 1,3 παιδιά ανά γυναίκα, ακόμη και σε σύγκριση με το χαμηλό ευρωπαϊκό μέσο όρο του 1,6 – απαιτούνται 2,1 γεννήσεις για κάθε γυναίκα απλώς για να διατηρείται σταθερός ο πληθυσμός.

Τούτων δοθέντων, ο αριθμός των ανθρώπων σε ηλικία εργασίας που αντιστοιχούν σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 65 ετών θα μειωθεί από περίπου 3 σήμερα, σε περίπου 1,4 – να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει απωλέσει περίπου μισό εκατομμύριο νέους εργαζόμενους υψηλών προσόντων, λόγω της κρίσης. Ταυτόχρονα,  αναμένεται μείωση των δημόσιων συνταξιοδοτικών δαπανών μετά τις μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού. Το 2016 οι Έλληνες έπαιρναν κατά μέσο όρο σύνταξη περίπου στο 70% του εισοδήματός τους ως εργαζομένων. Για τις επόμενες δεκαετίες το ποσοστό αυτό προβλέπεται ότι θα βαίνει μειούμενο για να φτάσει περίπου στο 50% – λόγο σε αυτό έχει και το μεγάλο δημόσιο χρέος της χώρας το οποίο, όπως κι αν διευθετηθεί, τόνισε ο κ. Καραβίας, θα στερεί από το δημόσιο πόρους σε βάθος δεκαετιών.

Η Eurobank εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων. Υπήρξε πρωτοπόρος στο bancassurance, το οποίο εντάσσει στο σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει στο πλαίσιο του personal ή private banking. Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, η παραγωγή του δικτύου είναι τέτοια, που αν εντασσόταν αυτοτελώς σε σχετική κατάταξη, θα αντιστοιχούσε στην 3η θέση στις ασφάλειες ζωής και στην 4η στο σύνολο. Στρατηγικός εταίρος της τράπεζας είναι η Eurolife, η οποία ξεκίνησε από τα σπλάχνα του ομίλου και χτίστηκε από την αρχή σε συνάφεια και συνεργασία με το δίκτυο της Eurobank.

Η συνεργασία των δύο εταίρων στον τομέα της ασφάλισης ζωής και συνταξιοδότησης μετρά πολλά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων μέσω της Eurobank  έχουν ασφαλιστεί στην Eurolife περισσότεροι από 120.000 πελάτες για συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προγράμματα και πάνω από 280.000 συνολικά για κάθε είδους ασφάλειες. [/box]

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *