Skip to content

“Pokemon…Go”: Βρετανική εταιρεία ασφαλίζει τους παίκτες και τα κινητά τους

Από την Βάσω Βεγίρη

Όταν ο Οράτιος (Ρωμαίος, λυρικός ποιητής του 1ου αιώνα π.Χ.) στο ενδέκατο ποίημα του πρώτου βιβλίου των Ωδών του ανέφερε την έκφραση “Carpe Diem” (“Άδραξε την Ημέρα”), σίγουρα ήταν αδύνατον να φανταστεί τόσο τη σημερινή τεχνολογική εξέλιξη της ανθρωπότητας, όσο βεβαίως και την εφαρμογή που θα μπορούσε να έχει στη σύγχρονη ασφαλιστική αγορά.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία, η Row, που ειδικεύεται στη “μικροασφαλιστική”, συγκεκριμένα στην ασφάλιση συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, μικροσυσκευές (gadgets), ηλεκτρικές συσκευές κ.ο.κ. αποτελεί το πλέον σύγχρονο παράδειγμα της παραπάνω προτροπής του “Άδραξε την ημέρα”. Πώς;;

Μετατρέποντας πολύ απλά την παγκόσμια φρενίτιδα του παιχνιδιού “Pokemon Go” σε έσοδα για τα ταμεία της, ανοίγοντας παράλληλα νέα ασφαλιστικά μονοπάτια, αν όχι δρόμους.

Εδώ και μερικές ημέρες η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει ασφαλιστήρια συμβόλαια για pokedex (κινητά τηλέφωνα) έναντι κλοπής, απώλειας ή ζημίας στους παίκτες του Pokemon Go, ώστε αυτοι να μπορούν να συνεχίζουν το παιχνίδι τους άφοβα.

“Η αποδοχή της πρόκλησης να γίνει κανείς Pokemon Go Trainer και μάλιστα ο καλύτερος όλων είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αλλά μην ξεχνάτε να υπερασπιστείτε-προστατέψετε το pokedex σας. Μην αφήσετε μια ζημία λόγω ατυχήματος να σας σταματήσει από το να τα πιάσετε όλα!”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ως “νέα, τρέντυ και δυναμική εταιρεία που ειδικεύεται σε ασφάλιση με ανταγωνιστικές τιμές”, όπως αυτοπροσδιορίζεται η συγκεκριμένη, η ανάπτυξη της παραπάνω υπηρεσίας μάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί αναμενόμενη. Και εκτιμάται ότι θα γεμίσει τα ταμεία της, καθώς τα σχετικά ασφάλιστρα ξεκινούν για τους οπαδούς της Pokemon-μανίας από μόλις 1,49 £ (λίρες Αγγλίας) το μήνα.

Με ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένεται αν η ίδια ή κάποιες άλλες εταιρείες από οποιαδήποτε χώρα εξελίξουν την πρώτη αυτή κίνηση σε μια πιο πλήρη νέα ασφαλιστική αγορά, καθώς καθημερινά και παγκοσμίως αυξάνονται και πληθύνονται τα περιστατικά όχι μόνο πτώσεων και ζημιών των κινητών συσκευών, με τις οποίες οι παίκτες κυνηγούν τα εικονικά τερατάκια του “Pokemon Go”, αλλά πτώσεων, τραυματισμών και γενικότερα ατυχημάτων των ίδιων των παικτών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης εικονικών τεράτων σε πραγματικότατους φυσικούς χώρους.

Οτιδήποτε και αν κυνηγάει κανείς εξάλλου – κυριολεκτικά ή μεταφορικά – ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και εκτός των τειχών καλό είναι να μεριμνά για την ασφάλειά του γενικότερα…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *