Skip to content

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τα 11 σημεία αλλαγών που προωθεί «Το Επιμελητήριο μας»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με κεντρικό μήνυμα «Αυτά που κάναμε ήταν πολλά, αυτά που θέλουμε να κάνουμε είναι περισσότερα» ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, «άνοιξε» την περασμένη εβδομάδα την εκδήλωση του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο μας», σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επικεφαλείς κομμάτων, προέδρων Επιμελητηρίων και Ενώσεων, πολιτών και παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

  • «Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι σαν το μικρό ανυπότακτο γαλατικό χωριό, σε κόμιξ του Αστερίξ. Απομονωμένη και χωρίς προοπτικές ανάπτυξης. Οφείλουμε να ανέβουμε στο τρένο της εξωστρέφειας»
  • «Στην προεκλογική περίοδο φάγαμε λάσπη, ζητήθηκε ακόμη και η αποπομπή μας από τις Εκλογές, και προσωπικά με έχουν κατατάξει σε τρία διαφορετικά κόμματα»

 Τα 11 σημεία αλλαγών που προωθεί «Το Επιμελητήριο μας»

Με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και την ανάπτυξη του επιχειρείν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως «Είμαστε παρόντες με τους κλάδους που εκπροσωπούμε στο ΕΕΑ, σε κάθε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, καταφέρνοντας να αλλάξουμε οχτώ υπουργικές αποφάσεις, όπως οι σχέσεις περιπτερούχων με δήμους, η Αιγιαλίτιδα ζώνη και η κατάθεση φορολογικής δήλωσης ασφαλιστών».

Για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται χρόνια τώρα η οικονομία, ελπίζοντας σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος, επεσήμανε πως «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και είμαι αρκετά ρεαλιστής για να πιστεύω σε θαύματα, ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός των μικρών, και μεγάλων αλλά κυρίως ουσιαστικών αλλαγών, που θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε επιτέλους το δρόμο προς την ανάπτυξη. Κατ΄ αρχήν πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να δούμε την κατάσταση με μία άλλη ματιά, και να αφήσουμε στην άκρη παρωχημένες πρακτικές. Χρειαζόμαστε ανανέωση. Στο θέμα του επιχειρείν είναι αναγκαίο να προωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συνέργειες. Παράλληλα χρειάζεται περισσότερη επιμόρφωση, να ποντάρουμε στην καινοτομία, εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών».

Αναφερόμενος στο απολογιστικό έργο των 6 ετών, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι το ΕΕΑ κατάφερε να αλλάξει ουσιαστικά μορφή, επιτυγχάνοντας περισσότερους στόχους, αναγνωρισιμότητα και αποτελέσματα σε σχέση με το πρόγραμμα εξαγγελιών, καθώς στο προηγούμενο διάστημα της θητεία του (2005 – 2011) το ΕΕΑ αναφέρθηκε μόλις 400 φορές στον έντυπο κ ηλεκτρονικό τύπο, ενώ μεταξύ 2011-2017 (επί της θητείας του) η λέξη ΕΕΑ έχει αναφερθεί πάνω από 50.000 φορές σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μάλιστα, πέραν από τα ελληνικά Μέσα, δόθηκαν συνεντεύξεις σε ευρωπαϊκά, αμερικάνικα κανάλια αλλά και σε ασιατικά, επιτυγχάνοντας παγκόσμια προβολή του έργου του Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, δομείται και η «επόμενη ημέρα» του προγράμματος που προωθεί ο συνδυασμός «Το Επιμελητήριο μας» με 160 υποψηφίους (που εκπροσωπούν 70 επαγγέλματα, που έχει στις τάξεις του 40 προέδρους σωματείων, 6 αντιδημάρχους, τον πρόεδρο της ΓΕΣΒΕΕ και τον γιο ενός Ολυμπιονίκη) και συνολικά 11 σημεία που από την 5η κιόλας Δεκεμβρίου προβλέπουν:

1. Άμεση δημιουργία ομάδας υποστήριξης, με φοροτέχνες και δικηγόρους, για τη στήριξη των μελών του ΕΕΑ στα κόκκινα δάνεια, για να μπορούν να συμμετέχουν στη «δεύτερη ευκαιρία».
2. Διαπραγμάτευση μαζί με την ΚΕΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα, και για τα δικαιώματα στα καλωδιακά κανάλια.
3. Ξεκινά η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσώπων με την δημιουργία κέντρων πιστοποιήσεων
4. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με δωρεάν πρόσβαση στα μέλη του ΕΕΑ, με λογισμικό που διευκολύνει στον προγραμματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δηλαδή έλεγχο βιωσιμότητας της υφιστάμενης επιχείρησης και της οργάνωσης μιας νέας ιδέας.
5. Εκπαίδευση των μελών του ΕΕΑ για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς δημοσίου
6. Δημιουργία εκπτωτικής κάρτας μελών του ΕΕΑ, με παροχές από τις επιχειρήσεις του ΕΕΑ στις επιχειρήσεις του ΕΕΑ ώστε να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους όλα τα μέλη.
7. Συνεργασία με Δήμους, ΑΕΙ, ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων, με στόχο τη συμβολή στο επιχειρείν και τη υποστήριξη όσων θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.
8. Δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης στο ΕΕΑ προς όφελος των μελών μας.
9. Δημιουργία του θεσμού “Σύμβουλος του Επιχειρηματία”, στους Δήμους,  με σκοπό την εξυπηρέτηση, την υποστήριξή, την ενημέρωση των τοπικών επαγγελματιών.
10. Δημιουργία ομάδας υποστήριξης στις Βρυξέλλες, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων και χρηματοδοτικών εργαλείων για λογαριασμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.
11. Υποστήριξη πολιτικών που θα στηρίζουν την ανάπτυξη, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με κεντρικό σύνθημα «Λίγα από πολλούς και όχι πολλά για λίγους».

«Φάγαμε λάσπη»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε πως σε προηγούμενες αναφορές του για τον Συνδυασμό, τόνιζε πάντα ότι «δεν είμαστε εξαρτημένοι από κανένα κόμμα, ότι δεν είμαστε δεκανίκι κανενός. Ότι δεν είμαστε κομματικοποιημένοι”. Αυτό ήταν ψέμα, δήλωσε. “Είμαστε πλήρως κομματικοποιημένοι. Στηρίζουμε και παλεύουμε για το κόμμα της καρδιάς μας. Το κόμμα του Έλληνα επιχειρηματία… Στην προεκλογική περίοδο φάγαμε λάσπη, ζητήθηκε ακόμη και η αποπομπή μας από τις Εκλογές, και προσωπικά με έχουν κατατάξει σε τρία διαφορετικά κόμματα. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι όσο είμαι Πρόεδρος του ΕΕΑ, δεν ανήκω και δεν θα ανήκω σε κανένα κόμμα ούτε πρόκειται να είμαι υποψήφιος σε κανένα από αυτά. Γιατί θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ εσάς”.

“Στο «Επιμελητήριο μας», προέχει η πρόοδος του συναδέλφου μικρομεσαίου, του ελεύθερου επαγγελματία, του εμπόρου. Γιατί με την πρόοδο όλων αυτών, θα έρθει και η πρόοδος της χώρας. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Και για να επιτευχθεί απαιτείται ενότητα και κοινός βηματισμός, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα που δηλητηριάζουν, διασπούν και αποσυντονίζουν”, κατέληξε.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *