Skip to content

Μελέτη ICAP: Ενοικιάσεις Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής

  • Ανοδικά κινήθηκε η αγορά των Ενοικιάσεων Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής την περίοδο 2014-2018
  • Ο Ελληνικός στόλος των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής εκτιμάται σε περίπου 6.000 σκάφη ιστιοφόρα και μηχανοκίνητα

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά των ενοικιάσεων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής (yachting), σύμφωνα με την έκδοση κλαδικής μελέτης, η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Κλαδικών – Οικονομικών Μελετών της ICAP AE.

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες του επαγγελματικού yachting προέρχεται κυρίως από τον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς εκτιμάται ότι πάνω από το 80% των ατόμων που προβαίνουν στην ενοικίαση ενός επαγγελματικού σκάφους αναψυχής, είναι αλλοδαποί τουρίστες που πραγματοποιούν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Το 2018 εκτιμάται ότι στην Ελλάδα αφίχθηκαν συνολικά πάνω από 30 εκατ. τουρίστες.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου και βάσει στοιχείων των νηολογίων που τηρούνται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σήμερα ο ελληνικός στόλος των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής (ενεργές άδειες) εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 6.000 σκάφη εκ των οποίων το 65% περίπου είναι σκάφη ιστιοφόρα και το υπόλοιπο 35% σκάφη μηχανοκίνητα.

Καθώς το επίπεδο των λιμενικών υποδομών της χώρας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ελληνικού επαγγελματικού yachting, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ενός σημαντικού αριθμού μαρίνων της επικράτειας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *