Skip to content

Παραγωγή Ζωής α’ εξάμηνο 2019

Έρευνα στατιστικών στοιχείων ασφαλίσεων Ζωής – Α΄ εξαμήνου 2019

Η Επιτροπή Ζωής και Συντάξεων της ΕΑΕΕ συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου ζωής. Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή διαχωρίζει
τις ασφαλίσεις Ζωής σε ατομικές και ομαδικές και εξετάζει τις εργασίες με βάση τον καλυπτόμενο κίνδυνο (ασφάλιση Ζωής, ασφάλιση υγείας-ατυχημάτων-ασθενειών, ασφάλιση Ζωής συνδεδεμένη με επενδύσεις). Τέλος, αναλύει την παραγωγή ασφαλίστρων ανά κανάλι διανομής

Τα δεδομένα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρούσα αναφορά προήλθαν από ερωτηματολόγιο στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη. Τα σύνολα των εξαμήνων δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους, καθώς δεν προέρχονται απαραίτητα από τις ίδιες ακριβώς ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζονται και αφορούν προγενέστερη χρονική περίοδο έχουν ενημερωθεί σε κάποια σημεία με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία για ορισμένες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με μεταγενέστερες δηλώσεις τους.

Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του Α’ εξαμήνου του 2019, ποσό 365,6 εκατ. € αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου (320,3 εκατ. € στις ατομικές ασφαλίσεις και 45,3 εκατ. € στις ομαδικές ασφαλίσεις). Τα αντίστοιχα ποσά του Α’ εξαμήνου του 2018 ήταν 322,3 εκατ. € (291,8 εκατ. € στις ατομικές και 30,5 εκατ. € στις ομαδικές).
Επίσης, καταγράφηκε παραγωγή από αντασφαλίσεις ύψους 887 χιλ. € (ατομικές ασφαλίσεις 12,1%, ομαδικές ασφαλίσεις 87,9%).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *