Skip to content

Σταματούν τις νέες εργασίες σε Ρωσία η Allianz και η Swiss Re

Ο όμιλος Allianz με χθεσινή ανακοίνωσή του που έχει δημοσιευτεί από διεθνή μέσα ενημέρωσης (Reuter’s και Bloomberg) αναφέρει ότι  έχει  σταματήσει τις νέες ασφαλίσεις (new business) στη Ρωσία και δεν επενδύει πλέον σ’ αυτήν την χώρα στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση «Οι παραγωγικές μας δραστηριότητες δεν περιλαμβάνουν πλέον underwriting νέων εργασιών στη Ρωσία και έχουν μειώσει αποφασιστικά την έκθεσή τους».  Η ανακοίνωση του Reuters επισημαίνει ότι η Allianz είχε μεγάλη παρουσία σε business lines στη Ρωσία. Η παρουσία της στη Ρωσία και την Ουκρανία συνεισφέρει μόλις στο 0,2% στα λειτουργικά κέρδη του 2021 ενώ η συνολική επενδυτική παρουσία έχει έκθεση στο μόλις 0,3% του συνολικού χαρτοφυλακίου του ομίλου που ανέρχεται σε 808,5 δις. Ευρώ.

Σταματά τις νέες εργασίες και η Swiss Re σε Ρωσία και Λευκορωσία

Eπίσης με νέα ανακοίνωση, η Swiss Re αναφέρει ότι δεν θα αναλαμβάνει νέες εργασίες με Ρώσους και Λευκορώσους πελάτες της και ότι θα εξετάσει τις παρούσες συνεργασίες της και επιχειρηματικές της σχέσεις με Ρωσία και Λευκορωσία.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *