Skip to content

Τα αποκλειστικά δίκτυα χρειάζονται την υποστήριξη των εταιρειών τους

Για τα δίκτυα αποκλειστικής συνεργασίας το τέλος της χρονιάς είναι και το τέλος της ετήσιας παραγωγής, το χρονικό όριο δηλαδή για τη λήξη των διαγωνισμών, για το πιάσιμο των στόχων ή και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, ανάλογα με την κάθε βαθμίδα.

Το 2015 ωστόσο ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, που «τραυματίστηκε» θα μπορούσε να πει κανείς, από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, οικονομική αστάθεια και επιχειρηματική στασιμότητα και την επιβολή, για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία, τραπεζικών capital controls.

Τα πρωτοφανή για τη χώρα γεγονότα προφανώς επηρέασαν αρνητικά και την πορεία της ασφαλιστικής παραγωγής.

Για το λόγο αυτό πολλές – οι περισσότερες – εταιρείες που διατηρούν αποκλειστικά δίκτυα ανακοίνωσαν χαλάρωση των κανονισμών πωλήσεων, με άλλα λόγια των παραγωγικών απαιτήσεων από το κλείσιμο του έτους, προς μεγάλη ανακούφιση των ανθρώπων τους.

Αξίζει να σημειωθει ότι εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ελάχιστες είναι πια οι εταιρείες που διατηρούν σεβαστό δίκτυο αποκλειστικών διαμεσολαβητών, πόσο μάλλον σε αραιοκατοικημένες περιοχές ή περιοχές με χαμηλό κατα κεφαλή εισόδημα.

Σε αυτές τις περιοχές η ανάγκη για αναπροσαρμογή των στόχων ήταν ακόμη μεγαλύτερη μιας και το οποιοδήποτε αρνητικό για την οικονομία γεγονός, έχει κάθε φορά πολλαπλάσιες συνέπειες.

H Εθνική Ασφαλιστική, η οποία κατ’ ομολογία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στις αρχές του Δεκεμβρίου με σχετική ανακοίνωση «χαλάρωσε» τις απαιτήσεις του κανονισμού, γεγονός που ικανοποίησε αν όχι όλο, σημαντικό μέρος του Δικτύου της.

Διότι υπάρχει ακόμη ενα κομμάτι που πιστεύει ότι και τα νέα όρια είναι δυσανάλογα αυστηρά και θα αδικήσουν κόσμο.

Δυστυχώς, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος  – το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εταιρείες δεν μπορούν, στην αξιολόγηση του έτους να μην λάβουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες της περασμένης χρονιάς και την ανθρώπινη, εκτός από την οικονομική, διάσταση του θέματος.

Η Διαμεσολάβηση πλήττεται και από την φορολογική επιβάρυνση και ενδεχομένως και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αν γίνουν πραγματικότητα τα όσα εξωπραγματικά συζητά η κυβέρνηση.

Για αυτό σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τα αποκλειστικά δίκτυα χρειάζονται την υποστήριξη των εταιρειών τους. Πέρα από οποιαδήποτε άλλα κριτήρια, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι γεωγραφικοί περιορισμοί και η προηγούμενη “καλή διαγωγή” και επίδοση, πριν οριστικοποιήσουν οι εταιρείες με τι κριτήρια θα «κλείσουν», δηλαδή θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν, την περασμένη χρονιά και τις επιδόσεις των ανθρώπων τους.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *