Mega Brokers: "Έχουμε μάθει να είμαστε νικητές"

22 Ιανουαρίου 2021

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Mega Brokers, Τάσος Χατζηθεοδοσιου

Τις πρώτες διαδικτυακές της βραβεύσεις πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η ασφαλιστική αγορά: Η Mega Brokers σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση με παρουσιάστρια την Πόπη Τσαπανίδου βράβευσε τους πιο πετυχημένους της συνεργάτες για τη χρονιά που πέρασε και παρουσίασε τους στόχους της για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Όπως κάθε χρόνο, παρόντες στις βραβεύσεις της Mega Brokers ήταν διάφοροι CEO της ασφαλιστικής αγοράς, από εταιρείες που συνεργάζονται στενά με τη «Μεγάλη» μεσιτική. Πρώτος στις οθόνες μας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και CEO της Eurolife Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου:

«Το μέλλον έρχεται κατά πάνω μας» είπε ο κ. Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι η πανδημία μπορεί, παρά τα δεινά τα οποία έφερε, να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης για τον κλάδο. «Η ασφάλιση έχει πλέον ξεχωρίσει ως απαραίτητο αγαθό για την ελληνική επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά.

Η Mega Brokers είναι πρότυπο διαμεσολάβησης για το παρόν και το μέλλον, συνέχισε, προσφέρει όλα τα  σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στον διαμεσολαβητή, για να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Γιατί η σημασία του επαγγελματία διαμεσολαβητή αυξάνεται, δεν μειώνεται, ωστόσο στόχος του πρέπει να είναι πάντα να συνεργάζεται με σύγχρονες εταιρείες και οργανισμούς, όπως η Eurolife και η Mega Brokers. Κοινός στόχος όλων μας είναι να ασφαλίσουμε τους επικίνδυνα ανασφάλιστους Έλληνες, τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι η ασφαλιστική αγορά δεν υπέστη μεγάλες απώλειες συγκριτικά με άλλες αγορές και μάλιστα η συνεργασία της Eurolife με τη Mega Brokers αυξήθηκε. Αυτό, είπε κλείνοντας, μας λέει πολλά για το μέλλον που μπορούμε να δημιουργούμε αν αντιμετωπίζουμε θετικά κάθε νέα πρόκληση.

Περίεργη χρονιά ήταν η περυσινή, είπε παίρνοντας ακολούθως το λόγο ο Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστική, «ωστόσο προσαρμοστήκαμε όλοι στις απαιτήσεις των καιρών, τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε και καλύτερα σίγουρα από τις υπόλοιπες βιομηχανίες. Σταθήκαμε στα πόδια μας και καταφέραμε να δώσουμε λύσεις στους ασφαλισμένους μας. Η συνεργασία μας με την Mega Brokers ήταν για άλλη μια φορά πάρα πολύ καλή, άλλωστε η Mega Brokers είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Groupama στο ελεύθερο δίκτυο και ελπίζουμε έτσι να συνεχίσει. Το 2021 προβλέπεται εξίσου δύσκολο τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, αλλά όπως τα καταφέραμε μέχρι σήμερα θα συνεχίσουμε και στη συνέχεια», κατέληξε ο επικεφαλής της Groupama.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Mega Brokers, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Θεωρώ στενή και ιδιαίτερα πετυχημένη τη συνεργασία της Interamerican με την Mega Brokers, δήλωσε στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Καντώρος. Χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση «σημείο των καιρών», τόνισε ότι η συνεργασία με τη Mega Brokers ήταν ανοδική, σε μία κατά τα άλλα καθοδική χρονιά, γιατί η Mega Brokers έχει αναπτύξει ένα μοντέλο λειτουργίας παντός καιρού, και έτσι εύχεται να συνεχίσει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Σταύρος Κωνσταντάς, σχολίασε πόσο δύσκολο είναι να ανέβει κανείς στην κορυφή, και πόσο δυσκολότερο να παραμείνει εκεί για χρόνια. Αυτό απαιτεί πάρα πολλές προσπάθειες και η Mega Brokers έχει κάνει ό,τι χρειάζεται και το έχει καταφέρει, συνέχισε. «Το στοίχημα μας ως Εθνική Ασφαλιστική, με τη Mega Brokers, που βάλαμε χρόνια πριν, έχει αποδώσει με το παραπάνω και θα συνεχιστεί. Το 2019 η Mega Brokers ήταν πρώτη σε όλους τους κλάδους της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Giuseppe Zorgno, επικεφαλής της AIG στην Ελλάδα, είπε ότι η Mega Brokers, λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της, κατάφερε να δημιουργήσει και να διατηρήσει μέχρι σήμερα ένα δυναμικό εκατοντάδων συνεργατών, ένα μεγάλο και ποιοτικό δίκτυο. Μέσω της AIG καλύπτει την πρόσβαση σε γενικές ασφαλίσεις και ασφαλίσεις επιχειρηματικών κινδύνων μέσω της Mega Μεσιτικής. Ο επαγγελματισμός και η συνέπεια χαρακτηρίζουν την Mega Brokers, είπε, «είναι μια εταιρεία δομημένη και οργανωμένη στα πρότυπα μίας ασφαλιστικής εταιρείας». Έχει εξειδικευμένο προσωπικό και δίκτυα σε όλη την Ελλάδα. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αποδείχτηκε ένας «από μηχανής Θεός», είναι η κινητήριος δύναμη για τη Mega Brokers, τώρα όμως προστέθηκε δίπλα του κι ένας «από μηχανής ημίθεος», ο γιος του Τάσος ως άξιος συνεχιστής, κατέληξε ο Giuseppe Zorgno.

Ο Κάρολος Σαΐας, CEO της Interasco ευχαρίστησε την Mega Brokers για την εμπιστοσύνη και την πίστη της στην Interasco τονίζοντας ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει τη νέα χρονιά ως ένα σταθμό ανάκαμψης και αισιοδοξίας. Βεβαίως η τεχνολογία θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας από εδώ και πέρα και πρέπει να μάθουμε να συμβαδίζουμε με αυτήν, τόνισε. Ήδη το κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν σε λίγο χρόνο καταφέραμε ως αγορά να αυτοματοποιήσουμε τα πάντα. Η Mega Brokers είναι ένας στρατηγικός και ουσιαστικός συνεργάτης της οικογένειας της Interasco, κατέληξε, ευχόμενος από καρδιάς έτσι να παραμείνει.

Ο Νίκος Αντιμησάρης, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo, σχολίασε το σύνολο της αγοράς, λέγοντας ότι ενώ στις αρχές του 2020 ήταν σε τροχιά ανάπτυξης, αίφνης η πανδημία αποτέλεσε τεράστια τροχοπέδη. Τώρα οι προκλήσεις είναι περισσότερες από ποτέ και η ανάγκη για συμπράξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι απαραίτητες, τόνισε και σίγουρα θα προσφέρουν ακόμη πιο σημαντικά οφέλη στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Η πανδημία μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για ανάπτυξη. «Η συνεργασία με τη Mega Brokers είναι πολυετής και επιτυχημένη, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε δίπλα σας», είπε ο κ. Αντιμησάρης, «αρωγοί προς τους κοινούς μας στόχους. Η Mega Brokers είναι μια εταιρεία πρότυπο από πλευράς τεχνογνωσίας και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης, παροχής προστιθέμενης αξίας και παροχής σύγχρονων εργαλείων για τους πελάτες και τους συνεργάτες της».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το λόγο πήραν νέα στελέχη της Mega Brokers. Ο Διογένης Μπαχτιάρογλου, Διευθυντής του τομέα Εμπορικών Λειτουργιών, είπε ότι η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 18% στον κλάδο Ζωής, 9% στις γενικές non motor, εκ των οποίων 20% στις corporate ασφαλίσεις. Αποκάλυψε ότι δημιουργήθηκαν αρκετά νέα τμήματα τη χρονιά που πέρασε, όπως το Τμήμα Μεγάλων Πελατών αλλά και η νέα Διεύθυνση Δημιουργικού Σχεδιασμού στο τμήμα Μάρκετινγκ. Η Mega Brokers έχει σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες να βελτιώσουν τα έντυπά τους παρέχοντάς τους σύγχρονο graphic design, η αγορά έχει αποδείξει ότι τα έντυπα βοηθούν και απογειώνουν τα προϊόντα, τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο θα περιέχει και την κλασσική αλλά και νέα ύλη, πρακτικά θέματα που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στον διαμεσολαβητή, όπως ιδέες ανάπτυξης πελατολογίου. Το 2021 στο επίκεντρο είναι η Ζωή και η Υγεία, καθώς και οι Γενικές non motor ασφαλίσεις και οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις. Σημείωσε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 10,90 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση για αποταμιευτικά προϊόντα και προϊόντα δημιουργίας κεφαλαίου. Όλο αυτό η Mega Brokers σκοπεύει να το εκμεταλευτεί μέσα από τη δημιουργία μίας νέας διεύθυνσης, της Διεύθυνσης Mega Invest Experts. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρωταγωνιστές και κινητήριος δύναμη της Mega Brokers είναι οι διαμεσολαβητές της σε όλη την Ελλάδα και το μεγαλύτερο όπλο της, είναι η προσαρμοστικότητά της.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μιχάλης Κωστής, Διευθυντής Διοικητικών Λειτουργιών και Οργάνωσης. Βάλαμε με τεράστια επιτυχία το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας, είπε ο κ. Κωστής, πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες τηλεδιασκέψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταφέρνοντας να μην λείψουμε λεπτό από τον συνεργάτη μας, παραμείναμε κοντά του κάθε στιγμή, τον εκπαιδεύσαμε στη διαδικτυακή επαφή και εκπαιδευτήκαμε κι εμείς. Έτσι καταφέραμε να μην υποκύψουμε στην αδράνεια και να μη χάσουμε καθόλου χρόνο. Αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε και στο μέλλον ανεξαρτήτως των εξελίξεων της πανδημίας. Το 2021 είναι η χρονιά που θα δούμε στο έπακρο τα οφέλη που προσφέρουν οι τηλεδιασκέψεις και η τεχνολογία στην ανάπτυξη εργασιών.

Στόχος είναι να τελειοποιηθεί το «My Account”, η πλατφόρμα 24ωρης πρόσβασης των πελατών στα συμβόλαιά τους. Συνεχής στόχος είναι γενικότερα ο αυτοματισμός των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο τμήμα, το Τμήμα Collection, μέσω του οποίου οι συνεργάτες θα μπορούν να έχουν επικαιροποιημένη πληροφόρηση για τα συμβόλαιά τους, πότε είναι η ώρα να ανανεωθούν, να εξοφληθούν, ή ποιο συμβόλαιο κινδυνεύει να ακυρωθεί, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλη την αλληλογραφία με τον πελάτη και ούτω καθ’ εξής. Τέλος υπενθύμισε ότι μόνιμη προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ένταξη σε αυτήν άξιων και ικανών στελεχών.

Το καθιερωμένο από τη Mega Brokers βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης, το βραβείο «Γεώργιος Καρβούνης», μέσω του οποίου στηρίζει εδώ και 13 χρόνια διαφορετική ΜΚΟ, δόθηκε φέτος στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», το οποίο έκλεισε 100 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1921. Η πρόεδρος του ορφανοτροφείου ευχαρίστησε μέσω βίντεο την Mega Brokers και τους συνεργάτες της για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: «Το 2021 μας βρίσκει πιο ισχυρούς από ποτέ»

«Το 2021 μας βρίσκει οικονομικά πιο ισχυρούς από ποτέ, πιο καλά στελεχωμένους από ποτέ, με τους περισσότερους συνεργάτες από ποτέ και με ένα νέο στρατηγικό πλάνο το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας απογειώσει ακόμη περισσότερο», είπε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Mega Brokers.

Τα αναλυτικά και επίσημα αποτελέσματα της εταιρείας θα ανακοινωθούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορικής το 2021 η Mega Brokers στοχεύει σε επενδύσεις άνω των 300.000 ευρώ. «Αποστολή μας είναι να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Όραμά μας είναι να ηγούμστε της αγοράς και να είμαστε πρότυπο σημείο αναφοράς όλων των πλευρών, πελατών, συνεργατών και εταιρειών και αξίες μας μόνιμες είναι η ακεραιότητα, η συνεργατικότητα, ο επαγγελματισμός και η συνεχής βελτίωση των επιτευγμάτων μας», δήλωσε o Tάσος Χατζηθεοδοσίου. Είπε επίσης ότι το οργανόγραμμα της εταιρείας ανανεώθηκε και χωρίστηκε σε τέσσερις τομείς, στον Τομέα Διοικητικών Λειτουργιών και Οργάνωσης, στον Τομέα Collection στον οποίο θα αναφέρεται η Διεύθυνση Πληροφορικής, στον Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών στον οποίο εντάσσονται οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ και στον Τομέα Οικονομικών Υπηρεσιών με πάντα επικεφαλής τη Χρύσα Τσίχλη.

Τελευταίος πήρε βεβαίως το λόγο ο Πρόεδρος και ιδρυτής της Mega Brokers, ο πάντα ορμητικός στο λόγο του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος φέτος επέλεξε να αναφερθεί στη σημασία του διαδικτύου, του e-commerce, της ρομποτικής, του hardware και του software. Αναφέρθηκε και αυτός στο My Account, το νέο portal που σχεδιάζει η Mega Brokers και το οποίο εκφράζει τη νέα εποχή των ιντερνετικών πωλήσεων, μέσω αυτού μάλιστα θα μπορούν να αποστέλλονται τα συμβόλαια απευθείας στον πελάτη. Είπε επίσης ότι η εταιρεία εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα, ότι εμπόδια πάντα υπήρχαν, αλλά ότι στη Mega Brokers έχουν μάθει να βλέπουν τα προβλήματα ως πρόκληση – «έχουμε μάθει να είμαστε νικητές», είπε χαρακτηριστικά. Το 2020 τόνισε ότι  αυξήθηκε κατά 5% ο τζίρος των συνεργατών, παρά τις όλες αντιξοότητες, και ευχήθηκε γρήγορα όλοι να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας δυνατοί και αποτελεσματικοί.

Η εκδήλωση τελείωσε με τα αποτελέσματα των διαγωνισμών της εταιρείας, ενώ σ’ ένα σύντομο βίντεο παρουσιάστηκαν οι παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΚ που έδωσαν τις δικές τους ευχές στην εταιρεία μιας και φέτος ανανεώθηκε το συμβόλαιο μεταξύ Mega Brokers και ΠΑΕ ΑΕΚ, με το οποίο η πρώτη παραμένει ο επίσημος ασφαλιστικός συνεργάτης της ομάδας.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΟΑΣΕ: Διευκρινίσεις για την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας

Σημείωμα με βασικές πληροφορίες εκπόνησαν ΟΑΣΕ και ΣΥΑΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών) προς διευκρίνηση της νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας στον...

Close